Min krydder snaps
Et site om livets snaps
Show MenuHide Menu

Udnyt efteråret til planlægning

december 15, 2013

Som en af dem der går og hygger mig med kryddersnapsen hele året. Ikke mindst, hygger jeg mig med at drikke en lille kryddersnaps i ny og næ – men som de af jer, der jævnligt læser med på min side http://kryddersnapsen.dk så bruger jeg meget tid på at samle krydderurter til mine snapse. Men hvad er det egentligt jeg gør her i efteråret – for der er der ikke mange krydderurter jeg kan gå og samle.

Bbevares – naturliigvis kan jeg lave snaps af rødderne af nogle af mine planter. Det kunne være mælkebøtte, eller kvan – men hvad er der ellers af muligheder for ikke at komme helt ude af trit med emnet kryddersnaps. Så noget af det jeg bruger efteråret til i forbindelse med mine kryddersnapse er at forberede den nye sæson. Det vil sige,

  • gå og overveje hvad der skal være af nye planter i haven
  • Få delt, og formeret planter der er gamle og slidte
  • Få bestilt nye karafler hjem, vasket de gamle
  • Filtreret de ekstrakter der er lavet i årets løb

så som I kan læse, så er der altid noget at gøre for en ægte snapseekvilibrist. Desuden så handler efteråret og vinteren for mig også meget om at gå og prøvesmage de forskellige snapse. Drikke dem til det mad jeg spiser om vinteren. Der er ikke noget, der er bedre end at få en dejlig mørk snaps til en typisk dansk vinterret. Det kunne eksempelvis være den klassiske brunkål med en god og vellagret pilesnaps(lagret over et år). Det er en smagsoplevelse, som jeg mener alle voksne mennesker bør udsættes for.

Så lad mig høre – hvad gør du med hensyn til snaps om vinteren?

1 Kommentar
Jesper Jørgensen
marts 4, 2014 at 9:42 am

fedt med din side om kryddersnaps. Jeg har brugt den rigtigt meget i efteråret her til at planlægge hvad jeg gerne ville prøve i det nye år der kommer. Jeg har mange snapse, som jeg gerne så på min hylde. Nogle kommer måsje i år, og andre kommer måske først næste år. Jeg har dog for nyligt smagt en pilesnaps hos min svigermor – og jeg må sige at en 5 års lagret pilesnaps den er klart en af mine favoritter. Så her i foråret der vil jeg lave sådan en, og så vil jeg forsøge at lade den stå og lagre nogle år 🙂 Jeg tænker den sidste del bliver den sværreste del af det :I)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *