Min krydder snaps
Et site om livets snaps
Show MenuHide Menu

Passive rygere bør hylde og tiljuble en bredere udbredelse af de elektroniske cigaretter

april 7, 2013

jubler over elektronisk cigaretBåde rygere som ikke-rygere er nok efterhånden bekendt med, at tobaksindustrien er inde i en rivende udvikling i disse år. Det har noget at gøre med den lancering der skete i 2003; dengang de elektroniske cigaretter første gang så dagens lys. I takt med, at de bliver mere og mere udbredt på verdensplan, og langsomt herhjemme i Danmark, så får folk et indblik i, hvordan rygning ikke nødvendigvis behøver at være tungt læsset med negative stigma.
Vi kender alle rygere, eller er måske rygere selv. Måske har man været vant til, at komme hjem til bedsteforældrene, og skulle kæmpe sig igennem en røgsky for at finde bedstemor, eller også er man vokset op i et hjem, hvor der ikke blev sparet på smøgerne. Alle har på én eller anden måde været i kontakt med rygning, og har derfor også dannet sig en mening om det.

Holdningen blandt danskerne

Holdningerne blandt den danske befolkning er mangfoldig. Der er rygere som selv støtter op om den stramme rygelovgivning, men der er også ikke-rygere, som har en neutral tilgang til rygning og rygere. Man lader måske rygere ryge i ens ikke-ryger hjem, for ’hvorfor ikke’?

Revurdering af holdning med elektronisk cigaret

Med de nye elektroniske cigaretter, så er det tid til at revurdere ens holdning til rygning. Fremkomsten af de elektroniske cigaretter ændrer nødvendigvis ikke på ens holdning til tobaksrygning, men er man en der tager afstand fra tobaksrygning i forvejen, så kan man ikke blot trække samme mening nedover de elektroniske cigaretter. Det er nemlig en helt anden situation, som kræver sin egen vurdering og vejning.
Lad os tage ikke-ryger hatten på og se lidt nærmere på, hvordan situationen ændrer sig med de elektroniske cigaretter.

Det første mange tænker på, omkring tobaksrygning, er de sundhedsskadelige påvirkninger. Det er bevist, at passive rygere bliver udsat for næsten samme mængde giftstoffer, som den egentlige ryger, hvis den passive ryger er i nærheden af rygeren. Røgen fra tobakscigaretterne er yderst skadelig for især luftvejene, og det kan resultere i rygerlunger eller en lang række kræftformer. Med en elektronisk cigaret slipper man for den farlige røg, for den damp som de elektroniske cigaretter udsender, er ikke skadelige for passive rygere, og man kan derfor trygt og sikkert befinde sig tæt på rygere af elektroniske cigaretter.

Til gavn for passiv rygere

Mange passive rygere slår også ned på de lugtgener, som er forbundet med tobaksrygning. Kommer der en ryger forbi en i bussen, så lugter personen af røg, og har man en partner som ryger, så er det lidt en lunken affære f.eks. at kysse personen, eller blot være i samme rum som personen når han/hun ryger. De elektroniske cigaretter er lugtfrie, og de farver heller ikke omgivelser gule i det, så der er ikke nogen fare for, at man som passiv ryger skal lugte som ryger, hvis man hænger ud med rygere af de elektroniske cigaretter.

Så som passive rygere kan man nemt slå et slag for implementeringen af de elektroniske cigaretter, især over for de rygere man kender personligt. Det hjælper alle, rygere som ikke-rygere, i sidste ende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *