Min krydder snaps
Et site om livets snaps
Show MenuHide Menu

Kan det betale sig?

februar 4, 2013

Jamen, vi kan jo også tage taget på din carport i brug, for det vender den rigtige vej i forhold til sollyset, sagde den tekniker, jeg havde på besøg for at få en vurdering af, om det kan betale sig for os at investere i et solcelleanlæg.

Sagen var, at det kun er den ene side af husets tag, der vender den rigtige vej i forhold til at få bedst muligt udbytte af solceller. Og teknikeren mente, at det til vores situation ville være rigtigst med så stort et anlæg, at det kræver flere kvadratmeter til montering af solpaneler, end den ene og sydvendte side af taget er stort nok til.

Jeg havde ikke selv tænkt på carporten som en mulighed, men det er da oplagt at tage den i brug til formålet, når det skrå tag vender den rigtige vej. Min kone er godt nok en smule betænkelig ved, hvad sådan et anlæg vil gøre ved husets samlede udseende, men efter at jeg har forelagt hende beregningerne over konsekvenserne, er hun blevet langt mere villig, for der er virkelig god økonomi i sådan et solcelleanlæg. Det vil kunne producere mere strøm i løbet af et år, end vi selv bruger, så vi vil få et regulært overskud ved at sælge den overskydende elektricitet til energiselskabet. Men vi skal jo så forrente den investerede kapital.

Det er energiselskabet, der har udførte beregningerne for os, så vi må gå ud fra, at de holder, hvis bare vi de kommende år får et gennemsnitligt antal solskinstimer. Tak for inspiration om solceller til Living Energy.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *