Min krydder snaps
Et site om livets snaps
Show MenuHide Menu

Hvad er hvidvask?

oktober 13, 2012

Det var min søn, Johan på 14 år, der forleden dag spurgte mig, hvad hvidvask egentlig betyder, når det nu ikke har noget med en vaskemaskine at gøre. Jeg var nødt til at tænke mig lidt om, inden jeg svarede, for selv om jeg godt ved det, så kræver det nok en lidt grundig måde at redegøre for det, når det er en 14-årig, der skal forstå det.

Jeg valgte at fortælle ham om et eksempel, så jeg beskrev en situation, hvor en eller en gruppe forbrydere havde tjent en masse penge på at sælge narko, hvilket jo er strengt ulovligt i Danmark. Det vidste Johan godt, så det gjorde det selvfølgelig nemmere for mig at give ham en forklaring.

Når nu man har tjent penge på det ulovlige salg af stoffer, så kan det være et problem med de penge, for det ser jo underligt ud, hvis man går ud og køber en Ferrari, hvis man ikke har andre kendte indtægter end kontanthjælp fra det offentlige.

Derfor er det vigtigt for den slags mennesker at få hvidvasket de ulovlige penge, for ellers kan man ikke bruge dem til at leve det liv i luksus, som man gerne vil. Jeg nævnte for flere forskellige metoder for Johan, blandt andet nogle jeg i tidens løb har læst om i aviserne, når de har refereret forskellige straffesager om hvidvask af penge. En dygtig advokat til straffesager: http://pblinkenberg.dk/straffesagers-forloeb/

Johan tog det til sig, og jeg kunne se på ham, at han forstod mine forklaringer på et problem, som er lidt vanskeligt at forklare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *