Min krydder snaps
Et site om livets snaps
Show MenuHide Menu

Solceller eller nyt køkken?

august 8, 2012

Solceler er mere populære end at købe et splinternyt køkken til huset, viser en undersøgelse Go’ Energi har lavet. Men det er heller ikke så mærkeligt, for det har aldrig været en bedre investering at købe solceller end det er nu.

Solceller hitter

De seneste mange år har det været samtalekøkkenet der har hittet på interiør/bolig fronten, men det er der ved at blive lavet om på. For undersøgelsen viser at hele 12 % af den de spurgte vil investere deres penge i solceller, og kun 7 % har planer om at lave nyt køkken. Undersøgelsen afslører altså gode takter for grøn og vedvarende energi.

Begge dele, tak

Men fortvivl ikke hvis du i virkeligheden sidder og tænker, at du godt kunne tænke dig begge dele. For undersøgelsens beregninger viser, at i løbet af anlæggets levetid på ca. 30 år, vil det i det lange løb komme til at tjene ind til et nyt køkken, fordi man sparer så meget på elregningen.

Attraktive ordninger

Man sparer på sin elregning blandt andet fordi, at elpriserne stiger. De har steget med ca. 4 % hvert år de seneste 5 år. Derudover er det ved lovgivning blevet muligt at blive en del af nettomålerordningen, som betyder, at det overskydende strøm solcellerne producerer om sommeren ikke er spildt, men sendes ud i det offentlige elnet. Om vinteren får du så den strøm du mangler, tilbage.  Der er også nogle økonomisk attraktive løsninger, så som håndværkerfradraget og virksomhedsordningen, hvor du kan trække 25 % af anlægsudgifterne fra. Du kan læse mere om solceller på solceller info.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *