Min krydder snaps
Et site om livets snaps
Show MenuHide Menu

Hvad med et højskoleophold i byen?

august 10, 2012

Rigtigt mange ser højskoleophold som noget, man oplever “ude på landet”. I og med at efterskoler ligger en smule alsidigt har mange det indtryk, at det også må gælde for højskoler, men sådan er det langt fra altid. Nogle højskoler ligger ganske vist derude, hvor det er svært at få signal på mobiltelefonen, men det er langt fra reglen.

Både midt i København, Aarhus, Odense, Aalborg og andre større danske byer er det muligt at finde en eller flere af de plus 80 højskoler, der præger det ganske, danske landskab. At vælge et højskoleophold midt i en by fremfor en finsk flække kan også være en stor oplevelse – især, hvis man selv kommer fra landet og derfor ikke opnår det samme ved at leve midt i naturen, som bymennesker ville gøre.

En højskole begrænses ej heller i sine aktiviteter ved at være placeret fx midt i København. Tværtimod. Det vil ikke tage mange minutter at komme ud til et mere naturpræget område, hvis højskolen har fokus på det sportslige, mens en kreativ højskole også vil få lige så meget ud af at male den inde by og det pulserende liv her som ved at male et stille naturområde. I stedet for at se begrænsninger, er det muligt at se muligheder for at prøve nye og spændende ting af ved at vælge et højskoleophold, der ligger godt inde i en by.

Som en ekstra fordel vil de deltagende elever på højskoleopholdet også have nemt ved at lære hinanden at kende med byture, hvis højskolen ligger lige op til Jomfru Ane Gade, åen i Aarhus eller Nørrebro.

Kilde:
http://www.minfriskole.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *