Min krydder snaps
Et site om livets snaps
Show MenuHide Menu

Duften af asfalt og sommerdæk

februar 3, 2012

Kan I også mærke det? Tiden nærmer sig -med sløve, men sikre skridt. Tiden, hvor vi endelig kan sætte sommerdæk på bilen igen og det gode vejr og landevejene ligger klar derude. Det er en sikker vinder, den dag, hvor dækkene igen kommer frem fra deres skjul og jeg kan bruge en weekend på at montere dem. Og så håndvaske bilen, så den bliver fin og blank og sommer klar. Ved denne særlige begivenhed, så duer det bare ikke med vaskehal. Der er altid striber og voks rester tilbage på bilen efter sådan en omgang. Og dagen, hvor vi kører ind i sommeren, der skal intet plettes!

Tidligt ude med donkraften

Ok, jeg ved godt, at jeg måske er lige lovligt tidligt ude med donkraften til mine sommerdæk. Men jeg var i gang med at rydde op, derude i skuret, hvor dækkene gemmer sig, da jeg tilfældigvis så at sige stødte ind i dem. Og blev mindet om alle de gode ture, som vi skal ud og køre sammen til sommer. I det danske sommer land! Og jeg har allerede planlagt, hvor vi skal starte! Jeg arbejder freelance og kan derfor mere eller mindre selv bestemme mine arbejdstider. Så jeg giver den gas, her om vinteren, hvor vejret ikke ligefrem indbyder til de store udflugter.

Ud at køre

Og det betyder så igen, at jeg kan tillade mig at tage lange pauser i mit arbejde om sommeren. Hvilket passer mig glimrende -for jeg lever og ånder for mine lange køreture om sommeren. Og som sagt, den næste tur er planlagt allerede! Vi, min bil og jeg skal på tur i Danmark. Hele Marguerit-ruten havde jeg tænkt mig, at vi skulle igennem på en enkelt tur. I ro og mag uden nogen forhastelser. Og hvor vil jeg nyde det! Jeg tager nemlig alene af sted på disse ture, ingen kone og ingen børn. Det er dealen.

Sommerdæk betyder stilhed

Så ordner jeg tilgengæld alt, hvad der har med vedligehold af huset -og bilen, selvfølgelig at gøre. Og laver mad, gør rent og henter og bringer vores børn i det daglige. Min gevinst, turene alene, er det hele værd! Og det er vel også derfor, at jeg kom til at glæde mig lidt for tidligt til at komme af sted. For mage til pludren og sladren man skal lægge ører til, når man har ikke mindre end tre piger -og deres mor under samme tag.
Åhh, kommer den dog ikke snart? Dagen, hvor jeg kan montere mine sommerdæk (som jeg for øvrigt købte i sin tid via http://www.goodgrip.dk/sommerdaek fordi de er gode -og billige!)og køre af sted mod stilheden?

Læse mere om sommer dæk her http://www.fdm.dk/daek/sommerdaek

1 Kommentar
marts 20, 2012 at 7:21 am

Sommerdæk ja – det bliver fantastisk igen at få sommerdækkene på og komme ud og køre på landevejene. Vi kører selv meget lange ture i vores bil. Sidste år var vi eksempelvis først i Normandiet og derefter en tur til Bergen i bil. Det var nogle dejlige ture og noget vi i familien nyder meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *