Min krydder snaps
Et site om livets snaps
Show MenuHide Menu

Golfsporten anno 2011

november 11, 2011

Det vælter frem med spillere på de danske golfbaner, men hvorfor spiller man egentlig golf? For dem som ikke spiller, kan det ofte virke meget mystisk, da de ikke ser det store lys i sportsgrenen. For spillere er sagen dog en helt anden. At spille golf giver en helt speciel følelse, en følelse som for mange er ubeskrivelig. Vi har dog valgt at tage et lille kig på hvad folk elsker ved denne sportsgren, og hvorfor folk bruger flere timer på banen hver eneste uge.

Vi vil her refererer til en amerikansk undersøgelse lavet af branchemagasinet Golf Inc. som har kigget nærmere på netop dette. I undersøgelsen er folk blevet bedt om at svare på hvad de nyder ved at spille golf. 19 % af alle de adspurgte mener at det bedste ved at spille golf, er dem man spiller med. Det sociale aspekt og de medfølgende venskaber, betyder altså meget for dem der spiller golf. Det sociale aspekt må dog dele førstepladsen på listen med banens stand, som 19 % af de adspurgte også har sat kryds ved. Med dette menes altså gode greens osv. Disse to grunde er altså de primære for mange af dem, som gang på gang begiver sig ud på golfbanen for at spille golf.

17 % af de adspurgte mener at banens design, underforstået mindeværdige huller, er det vigtigste aspekt. Efter disse tre følger en række andre grunde, dog alle med en noget mindre procentsats. At slå gode slag (12%), score godt (8%), vejret (7%), faciliteter (6%) og æstetiske omgivelser (6%) er andre grunde til at folk spiller golf. Nederst på listen finder vi den fysiske udfoldelse (4%) og konkurrence-elementet (3%).

Konklusionen på denne undersøgelse er altså at folk primært spiller golf på grund af baneforholdene og venskabet spillerne imellem. En anden konklusion, som er lidt overraskende, er at flere golfspillere hellere vil slå et godt slag, end at ende med en høj score til sidst (Selvom de to ting sommetider går hånd i hånd) Overraskende er det også at konkurrence-elementet er nærmest ikke-eksisterende hos langt de fleste af dem der spiller golf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *